Indicații și informații

Pregatirea pentru hidrocolonoterapie                    

Cu 1 zi inainte   

 • Consumati alimente usoare, evitati carnea, branzeturile, fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli si conopida, produse pe baza de faina, bauturi carbogazoase;
 • Nu consumati alcool sau bauturi acidulate cu 12 ore inainte;
 • Nu mai mancati cu 2 ore inainte de procedura si nu mai beti nimic cu 1 ora inainte.

Inaintea sedintei de hidrocolonoterapie, veti fi rugat sa goliti vezica pentru confortul Dumneavoastra, va veti schimba hainele cu un halat de unica folosinta, iar pe toata durata procedurii veti fi acoperit.Patul este foarte comfortabil, iar pozitia va fi intins pe spate cu picioarele usor ridicate.     

Dupa sedinta de hidoterapie de colon, flora intestinala se optimizeaza in circa 2-3 zile, timp in care ar trebui sa aveti in vedere o digestie usoara, cu cantitati mici de alimente/masa, bogate in enzime: sucuri naturale, salate si evitati bauturile alcoolice in cantitati mari.           

Dupa procedura, pacientii isi pot relua activitatile normale,cotidiene fara niciun risc. Poate exista o stare de oboseala, in functie de cantitatea eliminata si energia consumata , insa intr-un plan profund, se naste o stare de vitalitate.            

In timpul procedurii, se vor spala bacteriile. Se recomanda probioticele sub forma de capsule, dar si iaurtul, laptele batut si kefirul pentru repopularea bacteriilor bune mai ales pe un teren curat.    

Contraindicatii:

 • Sarcina
 • Cancer de colon sau gastro-intestinal
 • Sangerari rectale
 • Anemie severa
 • Hemoroizi activi
 • Insuficienta cardiaca
 • Crize epileptice
 • Interventie chirurgicala recenta a colonului
 • Hernie abdominala
 • Boala Crohn
 • Divertriculoza
 • Boli renale
 • Anemie severa
 • Interventii chirurgicale abdominale recente
 • Menstruatie

Informatii utile                 

Hidrocolonoterapia nu este o procedura jenanta DELOC. Niciun miros neplacut nu se degaja in urma miscarilor intestinale, deoarece circuitul materiilor desprinse din intestin este „inchis”. Demnitatea pacientului este respectata prin imbracarea unui halat,pacientul este acoperit iar efectuarea procedurii se face intr-o camera separata, cu acces la toaleta in orice moment. Apa introdusa in colon (purificata si dezinfectata cu ajutorul ozonului) stimuleaza peristaltismul, adica acele contractii ale colonului care imping reziduurile afara. 

Laxativele au efect iritant asupra organismului.  

Din nefericire laxativele nu rezolva problema constipatiei decat pe moment, pe termen lung creand dependenta. Hidrocolonoterapia nu creeaza dependenta. Detoxifierea colonului prin hidrocolonoterapie este lipsita de efecte adverse!         

Procedura este efectuata de catre un cadru medical care sta alaturi de pacient pe tot parcursul terapiei.

Apa este introdusa in organism cu o presiune mica, neexistand riscul de perforatie.      

In general sunt necesare aproximativ 5 sedinte. Primele sedinte ar trebui efectuate la interval de trei zile, apoi o sedinta saptamanal.  

Aceasta terapie este o modalitate de a stimula musculatura neteda a colonului, ajutand tonusul precum si de remodelare a colonului. In ceea ce priveste microflora bacteriana, in timpul procedurii se vor spala atat bacterii „rele”, dar si bacterii „bune”, de aceea se recomanda consumul de probiotice pe parcursul intregii perioade in care se efectueaza aceste sedinte de hidrocolonoterapie. Se vor consuma probiotice sub forma de plicuri,capsule si se vor consuma cantitati mai mari de iaurt si kefir.  

O sedinta de hidrocolonoterapie dureaza aproximativ o ora. O sedinta de detoxifierea colonului necesita 100-150 de litri de apa. In cursul tratamentului este posibil ca temperatura apei sa varieze intre 20 si 40 de grade, de asemenea presiunea apei poate varia, urmarindu-se detoxifierea colonului prin stimularea musculaturii intestinale.        

Cu ajutorul hidrocolonoterapiei este realizata detoxifierea colonului, dar in acelasi timp pot fi descoperiti viermi intestinali despre existenta carora nu se stia. Balonarile, gazele, diversele jene dispar dupa hidrocolonoperapie. Si in ceea ce priveste organele digestive − vezica, uterul, ovarele, rinichii − se va resimti o stare de bine dupa detoxifierea colonului.  

Nu se face detoxifierea colonului prin hidrocolonoterapie in caz de hemoragii majore, necroze prin iradiere abdominala, patologii inflamatorii acute ale intestinului, hemoroizi, aderente pelviene, ulcer si suspiciuni de perforare digestiva. Tulburarile cardiace severe, cancerul de colon, sarcina dupa luna a treia, herniile abdominale, fisurile si fistulele abdominale sunt alte situatii in care detoxifierea colonului prin hidroterapie este contraindicata.